Posted by : Unknown lunes, 13 de octubre de 2014

Un cercador és un programa que ajuda a trobar informació emmagatzemada en un sistema informàtic (com una xarxa, Internet o un ordinador personal) mitjançant algun criteri determinat, generalment una paraula o frase que lo haguem facilitat i ens retorna una llista de referències que compleixen amb el significat de la paraula.

Com funcionen els cercadors d'Internet?

Els motors de cerca fan servir un robot web que escruta els llocs de xarxa, afegint els que es creen de nou i actualitzant regularment els existents. Aquest robot envia els continguts que troba a una base de dades, on s'emmagatzemen, i que és d'on el cercador recull la informació que ens mostra als resultats de la cerca que hem fet.

Quins són els cercadors més utilitzats?

  • Google: és el motor de búsqueda més utilitzat en la Web, rep cent de milions de consultes cada día a través dels seus diferents serveis. L'objectiu principal del buscador de Google es buscar text en les pàgines web, enlloc d'un altre tipus de dades, va ser desarrollat per Larry Page y Sergey Brin en 1997.
  • Bing: és un buscador web de Microsoft. Presentat per el director executiu de Microsoft, Steve Ballmer el 28 de maig de 2009 en la conferència All Things Digital a San Diego. Va ser posat en línea el 3 de juny de 2009 amb una versió preliminar. 
  • Yahoo: és més conegut per el seu popular buscador, que és utilitzat per millons de persones en tot el planeta. Va ser creat durant els primers dies de 1994 per Jerry Yang i David Filo, dos alumnes de la Universitat de Stanford.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Informàtica -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -